Døden for dugnadsånden? Regelverket for idretten vokser. Hva gjør det med dugnadsånd, frivillighet og grasrotadeltagelse?
Robotene kommer Utdanningsfeltet trenger en fullstendig nytenkning – før robotene inntar arbeidslivet.
Er fagfellevurderingen moden for revisjon? Flere mener det er på tide med mer åpenhet rundt den faglige kvalitetssikringen av vitenskapelige publikasjoner.
Norsk fagspråk truet av engelsk pensum – Vi risikerer at norsk reduseres til et kjøkkenbordspråk, sier Ole Våge i Språkrådet.
Podcast: Literacy i skolen «Å gi barn og unge relevante erfaringer med tekst er noe av det viktigste man lærer i skolen.»
Rypehjerte og bærplukking i barnehagen Blodpannekaker etter reinslakten og sløying av fisk. Barnehagen gir muligheter for å forstå hvor maten kommer fra.
Hva skjer med en tekst når den kommer inn i klasserommet? De møter tekster i alle fag: Får elevene god nok tekstkompetanse etter tretten års skolegang?
De viktigste bøkene Lærebøker: Vi elsker og hater dem – eller tar dem for gitt. De lever uglamorøse liv, ofte i mange utgaver. Og de former oss for alltid.
Podcast: Olav Schewe om studieteknikk På jakt etter bedre karakterer? Det handler ikke nødvendigvis om å studere mer – bare smartere.
Julegudstjenester – en livssynspolitisk kamparena Ingvill Thorsen Plesner skriver om den årlige gudstjenestedebatten.