Lærebokprisen: tre kontrastfylte nominasjoner Møt tre glade nominerte bak lærebøkene «Vestens teater gjennom tidene», «Lek og læring i nevroperspektiv» og «Innføring i Kjemi for lærere».
Hvordan skrive en bacheloroppgave? Aage Rognsaa kommer med gode råd til arbeidet med bacheloroppgaven.
Barn som nekter å gå på skolen Noen barn er mer disponert til å utvikle fobisk skoleangst enn andre, forteller forfatter Branca Lie.
Podkast: Birgitte Fjørtoft om barns lek Hva er egentlig lek – hvorfor er leken så viktig? Kan man være en velorganisert barnehagelærer samtidig som man deltar i barns lek?
Grunnbok gjennom generasjoner Gunn Imsens klassiker er mer enn en grunnbok. Den er et uttrykk for hvordan et aktivt faglig liv kan leves, skriver Tine S. Prøitz.
Kunsten å leve et godt digitalt liv – Vi sier gjerne at dagens unge er født digitale. Men det betyr ikke at de er født mediekritiske, sier bokaktuelle Leonora Bergsjø.
Ikke alle studenter er skikket for yrket – Når vi gir en student vitnemål, må vi også kunne stå inne for at studenten er personlig egnet til yrkesutøvelsen, sier Kari Kildahl.
Podkast: Jørgen Moltubak om improvisasjon i klasserommet Redskaper fra teaterimprovisasjon er en fantastisk ressurs i klasserommet. Jørgen Moltubak forteller deg hvordan.
Hvordan bli en drømmelærer? I drømmelærerens klasserom utgjør de trygge og varme relasjonene både læring og omsorg i ett, skriver forfatter Dag Johannes Sunde.
Søkelys på lærerutdanning i Norden Har norsk lærerutdanning et PR-problem, og stemmer det at lærerutdanningen i Finland er fremragende?