Lukk

Harde pakker til jul!

I beit for julegaveideer? De ansatte i Universitetsforlaget har julegavetipsene.

Per-Robstad-Annerledestenkerne-Universitetsforlaget_1

Per Robstad, sjefredaktør for humaniora, samfunnsvitenskap og økonomi, anbefaler Annerledestenkerne av Per Arne Bjørkum.

– Et fyrverkeri av en bok: et vell av historier og anekdoter som er så morsomme og tankevekkende at du nesten ikke merker at du lærer naturvitenskap. En hyllest til grenseløs kreativitet og mot til å gå mot strømmen.

Hege-Gundersen-Nytt-norsk-tidsskrift-Universitetsforlaget_1

Hege Gundersen, forlagssjef, anbefaler Nytt Norsk tidsskrift.

Nytt Norsk tidsskrift er virkelig krem-tidsskriftet for politikk, kultur og vitenskap. Alltid ny innsikt å hente, alltid relevante temaer og alltid aktuelt – og Siri Dokkens illustrasjoner er jo verdt et abonnement i seg selv. Dette er gaven til alle som er opptatt av å skjønne mer av samfunnet og samtiden vi lever i.

Les intervju med Vidar Enebakk, redaktør i Nytt Norsk Tidsskrift.

Mariann-Bakken-Vaksinen-Universitetsforlaget

Mariann D. Bakken, sjefredaktør, anbefaler Vaksinen. Mot frykt, terror og rasisme av Per Fugelli.

– Dette er en tekst å bli klokere av! Mímir Kristjánsson sier det treffende i sin anmeldelse i Klassekampen: «Vaksinen er ikke bare Fugellis politiske testamente, men også en tidslinje over en turbulent epoke der innvandring, terror, høyreekstremisme og islamisme har tvunget seg stadig høyere opp på dagsorden. For hadde ikke Fugelli helt rett da han allerede i 2001 spådde at ‘krenkelse forsterker krenkelse’, ‘frykt øker frykt’, ‘terror fører til mer terror’ og ‘øye for øye gjør verden blind’? Jo.»

Laila-Brantenberg-Kjærlighet-som-profesjonsutøvelse-Universitetsforlaget

Laila Brantenberg, forlagsredaktør for barnehage- og spesialpedagogikk, anbefaler Kjærlighet som profesjonsutøvelse i barnehagen av Teresa K. Aslanian.

– Dette er den perfekte julegave til den som jobber i barnehage, har barn i barnehagealder eller skal bli barnehagelærer. På en utmerket måte viser forfatteren hvordan kjærlighet, som er helt essensielt i et barns liv, kommer til uttrykk i barnehagehverdagen når den er preget av grunnleggende verdier som respekt, tilgivelse og solidaritet.

Jelena-Doublinskaia-Jobbsøkerkoden-Universitetsforlaget

Jelena Doublinskaia, salgs- og markedskonsulent, humaniora og tidsskrift, anbefaler Jobbsøkerkoden av Sverre Haugen og Olav Schewe.

– Ønsker du å få drømmejobben i 2017? Eller kjenner du noen som er på jobbjakt? Da bør du sørge for at Jobbsøkerkoden ligger under juletreet i år. Med innspill fra over hundre norske rekrutteringsfolk fra ulike bransjer avslører Jobbsøkerkoden hvordan de som ansetter tenker, og hva du kan gjøre for å overbevise dem.

Les utdrag fra Jobbsøkerkoden.

Gunhild-Nohre-Walden-hva-er-Universitetsforlaget_1

Gunhild Nohre-Walldén, salgs- og markedssjef, anbefaler hva er-serien.

Hva er-serien er populærvitenskapelig formidling av aller beste kvalitet.  Her får du knallgode introduksjoner til en rekke fagområder, skrevet av de aller beste formidlere innenfor sine fagfelt.  Serien består av hele 59 titler, og i år utkom hva er FOLKERETT av Geir Ulfstein og hva er MIDDELALDEREN av Leidulf Melve. Bøkene er aktuelle på hver sin måte, sier Nohre-Walldén.

– Middelalderen er overalt i popkulturen: «Game of Thrones», «Ringenes herre» og «Harry Potter» er bare noen eksempler på hvordan middelalderen engasjerer oss i dag. Hvordan var egentlig middelalderen? Boken gir fascinerende svar og en god introduksjon til en spennende historisk periode.

– Folkeretten regulerer alt fra handelsavtaler, menneskerettigheter og miljøspørsmål til Brexit og krigføringen i Syria. Hvordan oppsto folkeretten, og hva kan vi forvente oss av folkeretten i dag? Geir Ulfstein gir oss innblikk i et rettssystem som griper inn i alt fra de små, dagligdagse trivialiteter til de store politiske spørsmålene.

Heidi-Norland-Religionspolitikk-Universitetsforlaget_1

Heidi Nordland, forlagsredaktør for humaniora. anbefaler Religionspolitikk av Ingvill Thorsen Plesner.

– Skal jeg melde poden på skolegudstjenesten før jul, selv om han foretrekker å synge Kygo-låter i skolens aula? For meg er dette et privat spørsmål. For Erna Solberg er skolegudstjeneste ett av mange religionspolitiske spørsmål hun må besvare, sier Nordland.

– Religionspolitiske spørsmål preger vår tid: Hva betyr det i praksis at stat og kirke skiller lag? Hvordan bør vi håndtere forskjellsbehandling av homofile i norske trossamfunn? Hvor mye er det tillatt å si i Guds og Allahs navn? Denne boka gir deg kunnskap til å besvare slike spørsmål. Du blir rett og slett litt klokere. Og du blir bedre rustet til å delta i debatten, både i offentligheten og rundt kjøkkenbordet hjemme.

Kyrre-Olavsrud-Jeg-skal-bli-lærer-Universitetsforlaget_1

Kyrre Olavsrud, markedskonsulent, anbefaler Jeg skal bli lærer! – Utvikling av profesjonskompetanse av Hanne Christensen og Kirsten E. Thorsen (red.).

– Dette er en soleklar favoritt til lærerstudenten – en praktisk håndbok om helt sentrale oppgaver og forventninger i lærerstudiet. Kort oppsummert handler den om hvordan studenten kan få best mulig utbytte av utdanningen, og bli kjent med seg selv som framtidig lærer.

Kristiane-Bjørkøy-Fimland-Solvin-Kritikk-Universitetsforlaget_1

Kristiane Bjørkøy Fimland Solvin, forlagsredaktør for juss, anbefaler Kritikk – konfrontasjoner med rett og makt av Christoffer C. Eriksen.

– Hvordan blir du flinkere til å utfordre det som blir oppfattet som sant og riktig? Det finner du svar på i denne boka. Ambisjonen er å inspirere til mer kritikk, ikke bare innen rettsvitenskap, men også av andre former for makt, kunnskap og praksis. Den perfekte julegaven til den kritiske tenkeren i familien!

Nils-Ivar-Lahlum-Praktisk-økonomi-og-finans-Universitetsforlaget

Nils Ivar Lahlum, teamleder, tidsskrift og Idunn, anbefaler tidsskriftet Praktisk økonomi og finans.

– For alle som vil holde seg oppdatert innen fagområdene finans, skatt, regnskap og bedriftsøkonomi, er dette et uunnværlig tidsskrift. Her formidles ny forskning, fagkunnskap og innovasjon på en måte som både vekker interessen og gir ny innsikt.

0 kommentar(er).

Takk! Din kommentar vil nå bli moderert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.
Obligatoriske felt er merket med *