Forfatter og pedagogikkprofessor Jon-Håkon Schultz har skrevet en veiledning til deg som skal snakke med barn om koronaviruset.
Krisepedagogikk for korona
– Hvis vi overlater barna til å forstå koronasituasjonen på egen hånd, risikerer vi at de blir redde. Og det er helt unødvendig at barn skal gå rundt og være reddere enn de trenger å være, sier Jon-Håkon Schultz.
Schultz har skrevet veiledningen Trygge koronasamtaler, som kan leses fritt her på Ublogg.
– Jeg har skrevet veiledningen for å motivere barnehagelærere, lærere og foreldre til å invitere barna til trygge koronasamtaler, slik at det skumle blir mindre skummelt, sier Schultz, som er professor ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk på UiT. Tidligere har han blant annet skrevet boka Krisepedagogikk sammen med Magne Raundalen.

Det er laget gode nasjonale beredskapsplaner for smitteverntiltak i barnehage og skole. Gjennom trafikklysmodellen med grønt, gult og rødt nivå beskrives tiltakene som skal redusere smitte og forhindre nedstengning.
– Dette er vel og bra, men disse planene bør suppleres med en koronakommunikasjonsstrategi, mener professoren.
– Målet med kommunikasjonen er å skape trygghet og forutsigbarhet. Veiledningen jeg har laget, viser deg hvordan du kan gjøre det. Den passer for deg som er barnehagelærer, lærer i skolen eller har egne barn.