Lukk

Slik lykkes du med aksjehandelen

I en verden der økonomisk kunnskap gir nøkkelen til økonomisk frihet, er kunnskap om aksjehandel avgjørende.

Kjenner du til begrepet «bull» og «bear»?  

Er du en nybegynner til aksjehandel eller på utkikk etter å gjøre et dypdykk i alt som dreier seg om aksjemarkedet, vil begreper som «bull» og «bear» være lurt å vite om. I boken «Aksjeskolen» av Finn Øystein Bergh gir forfatter et innblikk i hva som skal til for å komme i gang med å eie aksjer, forstå aksjemarkedet og kanskje tjene penger på det.  

På omslaget av boken kan du se nettopp en illustrasjon av «bull» og «bear», som er begrepene som brukes om du satser pengene dine på at børsen går opp eller ned. Hvor bull er oppgang og bear er nedgang.  

Ikke slik du tror den er  

Aksjeskolen er en bok som har eksistert i mange, mange år og vært blant annet en samling av de beste artiklene på nettopp aksjer. Boken er forsøkt skrevet så tilgjengelig at nybegynnere skal kunne lese den, og samtidig er den så dyptpløyende at også profesjonelle aktører har noe å lære. 

Men det er ikke til å stikke under en stol at noen av temaene innen aksjehandel er relativt komplekse. Vet du for eksempel hva P/E betyr? Eller nøkkeltallet P/CE? Selv om Aksjeskolen er forholdsvis lettlest, så betyr ikke det at ikke erfarne investorer også kan ha nytte av boken. 

Boken er oppbygd slik at du enkelt kan slå opp i de forskjellige kapitlene, for å studere enkelte temaer nærmere. På den måten blir ikke boken bare en bok du leser en gang og legger vekk, men et potensielt fremtidig oppslagsverk du kan benytte deg av.

– Finanseksperten.no 

 Hør podcasten til forfatter av Aksjeskolen, Finn Øystein Bergh.

 

Boka finner du her på Universitetsforlaget.no

0 kommentar(er).

Takk! Din kommentar vil nå bli moderert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.
Obligatoriske felt er merket med *